Award to President of UWO

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών, κα Λορέτα Μακόλεϊ, βραβεύτηκε από τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας για την έως τώρα διαδρομή της και τον αγώνα της για τα δικαιώματα των μεταναστών.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά τις υπόλοιπες βραβευθείσες στα πλαίσια της εκδήλωσης, καθώς και να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον δήμαρχο κο Κόντο και την αντιδήμαρχο κα Κοσμά για την αναγνώριση της προσπάθειάς μας.

Απόσπασμα από την ομιλία της κας Μακόλεϊ κατά την τελετή βράβευσης:

« Η αναγνώριση αυτή έρχεται σε μια στιγμή που οι αγώνες των μεταναστών και των μεταναστριών δοκιμάζονται με τον σκληρότερο τρόπο. Η διάκριση ωστόσο αυτή δεν ανήκει μόνο σε μένα. Ανήκει σε κάθε μετανάστρια που αγωνίζεται και πληρώνει συχνά με το ίδιο της το αίμα αυτή την προσπάθεια. Ανήκει στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, την οποία ευχαριστούμε και τη σκεφτόμαστε σε αυτές τις τόσο δύσκολες ώρες της…

United we stand, λέμε και το εννοούμε. Stand, δηλαδή στεκόμαστε αλλά και αντέχουμε. Γιατί έχουμε κάτι που μας κάνει δυνατές και μας βοηθάει να στεκόμαστε όρθιες. Και αυτό είναι η οργάνωσή μας, που είναι το σπίτι και η οικογένειά μας…Γιατί όλοι μας, μετανάστες και Έλληνες έχουμε ένα κοινό. Είμαστε κάτοικοι, γείτονες, ζούμε πάνω στο ίδιο χώμα και αναπνέουμε τον ίδιο αέρα. Και από αυτό το χώμα φτιάξαμε την οργάνωση, με τα χέρια μας τα ίδια. Και αυτό το χώμα είναι το χώμα της Ελλάδας, της χώρας που κατοικούμε και αγαπάμε και τη νοιώθουμε σπίτι μας. Για τα παιδιά μας είναι το μόνο σπίτι που γνώρισαν, η πατρίδα τους και αγωνιζόμαστε να το καταλάβουν όλοι αυτό…»

omilia-vravefsi1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top